sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kun nyt on käynyt niin, että olen hieman ylikäyttänyt daivobetia. Tämän takia läiskien punoitus ja hilseily on vähentynyt niin käsissä kuin jalkapöydissäkin huomattavasti!!

Siinähän että läiskät tervehtyvät noinkin kovalla vauhdilla ei ole mitään pahaa, mutta kun niitä kuvia en ehtinyt ottaa ennen daivobetin käyttöä ollenkaan. Daivobet kai on hyvin vahva, enkä aio koko ajan sitä käyttää liikaa, mutta olin vain niin kärsimätön, kun lääkärikin vielä sanoi että tulokset daivobetillä tulevat yleensä hitaammin. Mietin vain miksi muka, jos daivobet niin vahvakin on..

Ylikäyttämisellä siis tarkoitan: kahden ja puolen päivän aikana olen tainnut levitellä voidetta läiskille noin kymmenen kertaa.. no ehkä kahdeksan.. illalla, aamulla, päivällä, illalla, aamulla, aamulla, päivällä, nyt.

Nyt olisi pakko alkaa kirjoittaa opinnäytteen raporttia mutta siirrän sitä vain koko ajan eteenpäin. Pitäisi kai keksiä jotain vielä ärsyttävämpää tekemistä, jota voisi siirrellä, jotta raportin kirjoittaminen ei tuntuisi niin tylsältä. ok great. pakko etsiä raportin raakile ja kaivaa jotain ajatuksia esille minusta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ollut Daivobet käytössä kohta vuoden. Mun mielestä on niin että olennaista siinä on se käytetty grammamäärä/aika, mikä lukee siinä tuoteselosteessa hyvinkin tarkasti, ei niinkään se jos laitat sitä monta krt/ vrk. Tarkistahan vielä ! Mulla se ei varsinaisesti ole parantanut psoria, mutta se pitää ihon siinä kunnossa ettei se hilseile, ja se on jo mielestäni upeeta. Koska tämä rasva on arvokasta olen sitten käyttänyt sitä niinkin että rasvannut sillä vaan parin- kolmen päivän välein ja muutoin perusvoiteella. Mulla on viellä pytyssä jäljellä apteekin perusrasvaa, mutta jatkossa en osta niitä enää. Tummeli on mielestäni parasta perusrasvaa. Aika mahtavalta sun reseptikokoelma vaikuttaa, myöskin hintansa puolesta ! Toivotaan että saat apua niistä.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin näin. Grammamäärä ratkaisee (liikakäyttö vaikuttaa veren kalsiumtasoihin, tosin vaatii sen 100gr/viikko ylityksen ohjeen mukaan) eikä tosiaan tarvitse useita kertoja päivässä käyttää, korkeintaan aamu ja ilta. Itse käytän kerran päivässä. Sopiva määrä riittää kuurin aikana niin että läiskä peittyy. Ja sitten harvemmin tarpeen mukaan. Ja aikaan pitkään tuubilla pärjää kun malttaa rauhassa rasvailla. Ja sama kokemus...pääosin Daivobet ei paranna, mutta pitää ihon kunnossa.
Pienistä läiskistä tosin voi päästä eroon. Ainakin itsellä käynyt näin silloin tällöin.

Joo, ja aika reseptisatsin sait. Tosin osa taitaa olla perusrasvoja KELA-kortilla, mutta niitähän menee psorin hoidossa ja hyvä niin ettei ihan itse tarvitse kaikkea maksaa. Tuo Diprosalic myös vahva kortisoni ja päänahkaanhan tuo on tarkoitettu jos siellä psoria? Jelppaa kyllä oman kokemuksen mukaan, mutta suht hyviä shampoitakin sitten löytyy ettei sentään useampaa vahvaa kortisonilääkettä tarvitsisi jatkuvasti käyttää.

- HH -

maria kirjoitti...

:) tänään sitten päätin hieman hidastaa tuota daivobetin käyttöä. juuri siltä minustakin tuntuu että se vaikuttaa juuri hilseilyyn.

ja oi, iho näyttää ja tuntuu niin pehmeältä ilman hilseilyä! olen niin onnellinen daivobetistä!