torstai 2. elokuuta 2012

Mikä se on? Psoriasis!

Onko se asfaltti-ihottuma, ei se on psoriasis. Onko se spitaali, ei se on psoriasis. Onko se tämän näköinen? On se!

jalkani mun 1.8.2012
oikea käsi | vasen käsi 1.8.2012
miksi se vain näyttä tuolta vaikka jalka muuten on saanut aurinkoa enemmän kuin muu keho yhteensä
tämä tässä on sääreni, jos et raajaani muuten tunnistanut
kyynärpää, joka näyttää selviytymisen merkkejä, jopa HYVIN lupaavasti. BRAVO!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Löysin juuri blogisi ja aikomus on lukea se lähipäivinä alusta loppuun! Toivottavasti jatkat kirjoittamista edelleeen :) Itsellä (luultavasti) psoria alkanut tulemaan nyt about neljän kuukauden ajan ja jaloissa varsinkin mietityttää karvojen poisto! Millä itse teet sen? Normaali sheivaus tuntuuu karmivalta kovien läiskien takia koska niissäkin kuitenkin kasvaa ainakin vielä karva mutta se kuiva kakku lähtee siinä mukana kun sheivaa niin se pelottaa, enkä tiedä haittaako se edes koska raavin niitä auki muutenkin.. =)

maria kirjoitti...

Hei! Kiva kun löysit blogiini. Kirjoittelen silloin tällöin. Olen ajatellut että alan kirjoittaa taas ahkerammin mutta saa nähdä.. :)

Jaloistani poistan karvat mieluiten sheivaamalla karvanpoistovaahdon avulla ja suihkun loppuvaiheessa, jolloin iho on mahdollisimman kostea ja pehmeä.

Joskus, kun vaahto on päässyt loppumaan, olen myös laittanut kevyttä perusvoidetta jalkoihin suihkussa ja sitten ajellut karvat.

Sheivaus on paljon ärsyttävämpää alueilta, joissa on ihottumaa. Jos en käytä vaahtoa tai jotain muuta vastaavaa saan polvien alapuolella olevien ihottumien kohtaan helposti haavan sheivatessa.
Omille ihottumakohdilleni on jotenkin ominaista se että niihin tulevat haavat parantuvat hyvin nopeasti, kai koska psoriasis uusii ihoa liian nopeasti. Joten jos saan haavan sheivatessa, puhdistan sitä vähän haavanpoistoaineella ja usein jo seuraavana päivänä en edes enää huomaa sitä.

Toivottavasti tästä on apua ja toivottavasti ihottumasi pysyy kurissa! Lääkäriin kannattaa mennä nopeasti ja etsiä omalle iholle sopivaa hoitoa, oli se sitten rasvat, valohoito tai ruokavalion tarkkailu.

:) aurinkoa odotellessa..

Anonyymi kirjoitti...

On apua kyllä! Kiitos kovasti! :) Täää sun blogi antaaa tosi paljo voimia ja toivoa että läiskät ois ees joskus siedettäviä. Koska tällä hetkellä näyttää niinku ois joku rutto tarttunu kun käsivarret on ihan täynnä läiskiä ja pisteitä, lukuunottamatta kämmeniä. Eilen sitte sainkin diagnoosiksi nivelpsoriasiksen joten jospa hoitoa alkais tulemaan ja helpottamaan :) Vihdoin onkin syy oottaa aurinkoa, tähän asti olen ollut aika ihosyöpäpelkoinen ja en ole juuri ottamalla ottanut aurinkoa :D