torstai 21. kesäkuuta 2012

Psoriasis ja aurinko

Tässä muutama kuva psoriasiksestani ja äitini niitystä, jota hän vihdoin alkoi kasvattaa takapihallaan. Vähemmän ruohonleikkuuta, enemmän kukkia, enemmän perhosia = enemmän iloa ja vähemmän työtä. 
Niitty on vielä vähän keskeneräinen ja siis laikukas, koska "pitäähän ruoho jostain kohtaa leikata".
Oikea käsivarsi 21.6.2012
Oikea jalka 21.6.2012
Vasen käsi 21.6.2012
Oikea polvi 21.6.2012
Vasen polvi 21.6.2012

Ja koska psorini ei siis tällä hetkellä voi hyvin ja on hyvin paljon näkyvissä, olen tosissani maanantaina alkaneen karkkilakkoni suhteen sekä leipomisinnostukseni suhteen myös.

Jatkoin leipomis/ruoanlaittokokeiluita eilen ja päätin (turvallisuushakuisesti) tehdä samaa naan-leipää ja samaa kesäkurpitsalevitettä kuin muutama päivä sitten. Mutta kaikki ei nyt tällä kertaa mennyt taaskaan ihan putkeen. 

Naan-leipä oli uunissa ja uunin lämpö oli 275c, (eli täysillä). No yhtäkkiä uunin lamppu sammuu, ja hetki sen jälkeen palovaroitin alkaa soimaan. Hmmm.. leipä ei ollut vielä edes uunissa ja poikaystäväni hätääntyy enemmän kuin minä ja pyytää, että laitan uunin pois päältä. Uunista ei tule savua, eikä muuallakaan todellakaan pala (ei edes naapureilla.)

Käytin uunia naan-leivän paistamiseen vielä noin.20 minuuttia, vaikka aikaisempi naan-leipäni paistui noin 10minuutissa. Leipä ei paistu, eli lampun lisäksi uunista meni jokin muukin osa rikki, kuka tietää mikä osa..

Miksi innostustani testataan juuri, kun olen alkanut innostua leipomisesta? Miksi? Oi miksi?

Lopulta paistoin leivät yksitellen paistinpannulla ja jokainen niistä kärvähti molemmilta puolilta jostain kohtaa.

Mutta miten saan uunin toimimaan taas?

3 kommenttia:

Ellustiina kirjoitti...

oisko mennyt sulake? villi veikkaus :)

maria kirjoitti...

Siitä oli mennyt ylikuumenemissuoja, joka on kai melko tyypillinen vika samanmerkkisissä uuneissa. Nyt toimii taas, vihdoin! :)

Unknown kirjoitti...

Blogisi on vanha enkä tiedä luetko enää kommentteja, mutta pakko sanoa kiitos. Näiden kuvien avulla tiedän mikä ihottuma minulla on. Täsmälleen samanlaisia kuivia iho läikkiä ja vielä samoissa paikoissa! Helpottaa tietää edes ihottuman nimi, jotta voi alkaa sitä hoitamaan.