keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Karkkilakko ja katastrofipulla

Olen ollut maanantaista asti onnistuneesti karkkilakossa! :) Eli siis kaksi päivää ja tämä aamu. Ja olen myös päättänyt että leivon enemmän pullia, kakkuja, leipää, mitä vain. Sekä myös teen enemmän ruokaakin itse. Ja kaiken tämän lisäksi haaveilen tehosekoittimesta, tai siis sellaisesta smoothie-blenderistä. Olen haaveillut sellaisesta jo viimeiset 8 vuotta, mutta jostain ihmeen syystä en ole ostanut sellaista. No nyt olen päättänyt pärjätä poikaystävän sauvasekoittimella smoothieiden suhteen.


Eilen tein ensimmäisen smoothien pitkästä aikaa. Siihen tuli:
.mustikoita
.banaania
.soijamaitoa


Suunnittelin laittavani siihen myös omenaa, mutta
a)omenat olivat menneet jo ehkä hiukan huonoiksi
b)en tiedä miten omena sopii soijamaidon kanssa.


Maanantaina tein Naan-leipää ja kesäkurpitsa-tahnaa. Seuraavien sivujen ohjeilla: 
Tuulitarina+Naan-leipä ja Lettupannu+kesäkurpitsalevite.
Nam!


Ja mitäkö tein eilen? -Pullia.


Seuraavaksi pitkä selitys siitä miten pullia EI kannata tehdä!


.Aloitin noin kymmenen aikaan illalla ja tajusin, ettei meillä ole sokeria. No kävin ostamassa sokeria lähikaupasta, joka on hyvin hyvin lähellä kotiamme ja auki myöhään.


.Olin laittamassa suolaa takaisin hyllylle, en ylettynyt ja suolapurkki tippuu avonaisena ja puolet jäljellä olleesta suolasta leviää pöydälle ja lattialle. Nice!


.Tein ilmeisesti jotain väärin taikinaa tehdessä.. tai aika montakin juttu oikeastaan näin jälkikäteen ajateltuna (esimerkiksi 
1)en käyttänyt maitoa vaan vettä, 
2)en laittanut kananmunaa taikinaan, koska ei ollut, enkä tajunnut ostaa kaupasta ja puolitin ohjeen, joten taikinaan olisi tullut vain puolikas kananmuna, joten ajattelin että ihan sama onko sitä vai ei, 
3)sekoitin kuivahiivan suoraan kuumaan veteen, enkä jauhoihin kuten ohjeessa sanottiin.)


Ja mitenkö pullille kävi? -huonosti (ja toisaalta hyvin koska söin niitä jo aika monta)


.Taikina ei kohonnut ollenkaan siinä taikinakulhossa (poikaystävän mukaan kohotin sitä liian kuumassa. Olin aina luullut että mitä kuumempi sen parempi.. öö no ei kai sitten.)


.Taikina oli kamalan vetelää ja kamalan vaikeaa käsitellä
1.tein voisilmä-pullia ja kun laitoin pullan kohoamaan pellille, se alkoi litistyä litistymistään ja levitä pellillä.
2.tein korvapuusteja (ilman kaulinta) ja lopulta sain vetää taikinaa veitsellä irti poydästä (tai no leivinpaperista, jonka päällä pullaa tein. Kamalaa! 
Ainiin, voi tietysti oli jääkaappikylmää eli mahdollisimman kylmää siis. Voita levittäessä veitsi teki reikiä taikinaan koko ajan. Yritin lämmittää voita ensin lasissa ja vesihauteessa ja sitten uunissa lautasella. 


Uunissa pullat näyttivät siltä että niihin ei tule väriä ollenkaan, ja että joka ikinen pisara voita tulvii niistä ulos eli ne lilluivat voisella leivinpaperilla uunissa. hmmm nam!


Korvapuustit maistuivat ihan piparkakuilta ja voisilmäpullat kovilta sämpylöiltä joihin joku on vahingossa laittanut vähän liikaa sokeria ja kummallisen voipaakun päälle.
Tässä vielä muutama todiste:
Katastrofit pellillä
Katastrofit valmiina
Jee, pullia!

Ei kommentteja: