tiistai 4. maaliskuuta 2008

Tänään oli kiva päivä!

Loma siis loppui ja niin myös aika rasvata ihottumakohtia viisitoista kertaa tunnissa. Eilen sen takia suihkun jälkeen läiskät olivat taas rosoisemmat ja jopa hieman kipeät. Mutta tänään rasvatessani oikeaa kättäni olin täysin omissa ajatuksissani ja rasvauksen jälkeen piti tarkistaa, että onko niitä läiskiä siellä ollenkaan, niin tasaiselta iho tuntui. Niiden keskellä näkyy myös koko ajan enemmän tervettä ihoa!!!

Olen läytänyt vihdoin kaksi hyvää perusrasvaa, jotka todella toimivat minulla. Dermosil Classic body lotion, jonka tilasin www.dermoshop.fi:stä on hyvä perusrasva, melko halpa ja helppo pumppupullo. Taidan vain ylikäyttää sitä, koska tuntuu että se kuluu kamalaa vauhtia. (Tilasin onneksi 5 purkkia kerralla)
Toinen rasvaisempi rasva on apteekista ostettu Essex Plus (se violetti essex), jota laitan aina silloin tällöin kotona ollessa kunnon kerroksen varsinkin käsiini.

Olen myös pitkän totuttelun jälkeen alkanut käyttää Nuvisal
(extra) koivuvaseliinia. Totuttelua se vaati hajunsa takia ja tahroja on vaikea saada, jopa tahranpoistoaineella pois.
Kokeilin sitä yhteen ainoaan läiskään vasemmassa jalassani noin kaksi viikkoa, koska en halunnut sotkea sillä enempää, jos se ei toimisi. Kahden viikon ajan iltaisin levitin nuvisalia ihottumakohtaan nilkassani ja nukuin musta sukka jalassa. Taisin myös joskus muutaman kerran päivällä kotona ollessani levittää sitä siihen samaan kohtaan, mutta oikeastaan vain öisin. Sen kahden viikon aikana noin 3x3cm kokoinen läiskä pienentyi ylhäältä noin puoli senttiä ja vasemmalta reunalta hieman alle puoli senttiä. Mikään muu aine ei ole toiminut noin nopeasti!!! (olen joskus vuosia sitten käyttänyt kortisonivoiteita, enkä muista niiden tehonneen ollenkaan).
Halusin kokeilla suureneeko ihottumakohta takaisin ilman nuvisalia, ja olen ollut käyttämättä sitä nyt noin kolme viikkoa. Vielä ei ainakaan ole pahenemista näkyvissä, mutta luulisi tämän ruokavalion vaihdoksenkin estävän edes hieman pahenemista.

Nyt päätin taas jatkaa sen ällötyksen käyttöä!!
Eilen laitoin sitä taas pitkästä aikaa, tällä kertaa jokaiseen jaloissani olevaan läiskään. Ne olivat olleet jo muutaman päivän kovia ja hilseileviä. Tein koulutöitä ja istuin nuvisal jaloissa noin 5 tuntia ja yöllä vielä pidin sukat jalassa suojaamassa tahraamista. Aamulla ihottumakohdat olivat hankaamispesun (jolla nuvisal lähtee pois) jälkeen paljon pehmeämmät.
Joten kiitos sille, joka on kehitellyt tämän ällötyksen!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Huomasin tekstisi nuvisalista ja ajattelin laittaa kommenttia. Olen kyseisen tuotteen kehittäjien lähisukulainen.

Nuvisal ei ole tervaa, vaikka haju muistuttaakin hieman tervan hajua.

Laitan Charcoal Finland Oy:n (tuotteen valmistaja) sivuilta lainatun tekstin: "Koivuvaseliini on koivutisleestä erotettu pieni ainesosa sekoitettuna valkovaseliiniin. Koivutisle itsessään on hapettomassa tilassa lämpökäsittelyn seurauksena syntyvä öljymäinen neste, jonka raaka-aineena on koivupuu."

Sinun kannattaisi kokeilla koivuöljyä, jos tahraaminen ja haju haittaavat. Koivuöljy on nestemmäinen tuote, joka "imeytyy" nopeammin ihoon ja parantuminen alkaa. Koivuöljyssä on se hyvä puoli, että sitä voi käyttää pesulla käynnin yhteydessä. Eikä tarvi hangata ihoa puhki.

Käy tutustumassa Charcoal Finlandin sivuihin tästä osoitteesta: http://www.nuvisal.com/index.html

p.s. Pystyt varmastikin muokkaamaan blogitekstejäsi. Olisikin toivottavaa, että poistaisit sanan "terva" kun kirjoitit Nuvisalista. Tämä siitä syystä, ettei tule lisää harhajuttuja, koska Nuvisal ei sisällä tervaa.

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui muuten kertoa se, että kun käyttää Nuvisalia, silloin ei saa missään nimessä käyttää kortisonia.

Kortisoni heikentää Nuvisal -voiteen/öljyn vaikutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun selvitit tätä nuvisal-asiaa! Se on niin hajuista ja sotkevaa vaikka tuntuikin silloin auttavan, jotenkin siis ajattelin että se on tervaa. Olen joskus silloin vieraillutkin siellä sivuilla kun tuotetta ostin. Taidanpa korjata niitä tekstejänikin!
Ja kerro kiitos tuotteen kehittelijälle! =)