torstai 12. maaliskuuta 2009

Heippahei!

Ihottumani käyttäytyy oudosti. Päätin myös olla välittämättä pisteistä käsissäni ja olla iloisempi. Onhan kevätkin kohta jo tulossa. En vain jaksanut enää murjottaa. Opinnäytetyökin etenee hienosti. Uusi iloisempi olo taisi tulla siitä, kun kirjoitin yhtä typerää koulutehtävää, jossa piti miettiä urasuunnitelmaa ja tulevaisuutta. Siinä mietin, että en taida kestää stressiä kovin hyvin. Sitten vain tajusin, että miksi sitten stressaisin. Elämä kulkee muutenkin eteenpäin, vaikka ei stressaisikaan ja kaiken kukkuraksi vielä paljon mukavammin.

Tuntuu, että tämä pieni oivallus pitää elämän aikana kokea miljoonia kertoja ja silti se stressi aina vain tulee takaisin.

Ai niin, sain kutsun yhteen työhaastatteluun, ehkä stressittömyyteni johtuu osittain siitäkin. Työ olisi aika paljonkin alaani liittyvää ja vaikka se onkin vain kuukauden mittainen työ kesällä, olisi todella kivaa heti valmistumisen jälkeen päästä tekemään alaan liittyvää työtä. Palkkakin oli melko kiva! :)
Nyt sitten pitäisi enää olla edustava viikon kuluttua siellä haastattelussa!

Jalassani on ollut jonkin aikaa halkaisijaltaan yhden senttimetrin kokoinen kohta ihottumaa. siis sen koko jalkapöydän peittävän läiskän vieressä. Noin kolme päivää sitten huomasin, että sen pienen läsikän keskellä on alkanut näkyä tervettä ihoa. Tänään tervettä ihoa oli vielä enemmän kuin aikaisemmin, ehkä huomenna sen kohdalla on vain ohut rinkula ja viikonlopun jälkeen sitä koko läiskää ei ole enää ollenkaan. Olen käyttänyt juuri näihin jaloissa oleviin isompiin alueisiin sitä apteekista ostamaani Decubal-rasvaa, ja se tuntuu kosteuttavan eri tavalla kuin monet muut rasvat.

Niin ja hyviä uutisia karkkilakosta!! Se on nyt kestänyt sunnuntaista lähtien! Eikä ole edes tehnyt mieli karkkia. Olen päättänyt syödä omenoita joka päivä ja ne maistuvat niin hyviltä. Tänään riemastuin kaupassa kun löysin pitkästä aikaa täältä maalaiskaupasta tummia luumuja.

Kivaa loppuviikkoa kaikille!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

mukava blogi sulla ja kyllä sulla itsetunto kohdallaan on kun kirjoitat niin avoimesti. Itsellä myös psori ja onhan se pirullisen ikävä ja työläs juttu. Aurinkoa tässä itsekin kaipailen, tosin sain nyt lähetteen ensimmäiseen valohoitoon ja sun kokemuksien perusteella taidan kokeilla. Se jäi vaivaamaan, että oletko Daivobet voidetta kokeillut? Mainitsit asiasta aiemmin. Siinä on tosiaan vahvaa kortikosteroidia, mutta ainoa mikä mulla toimii. Ja mitä pienempi läiskä niin sitä paremmin. Voiteessa on nimittäin ainesosa joka hillitsee solujen kasvua ja sitten beetametasoni eli tuo kortitosteroidi joka hillitsee tulehdusta. Vaatii tosiaan reseptin ja hinta KELA-kortilla 35euroa/60g. Daivonexistä myös kirjoitit, tuo voide ei sisällä kortikosteroidia enkä ole tuota voidetta kokeillut. Ruokavaliosta myös kirjoitit. Itse välttelen ainakin appelsiiniä sekä samaa mehua. Ylipäänsä nopeat hiilihydraatit hankaloittavat asiaa eli karkit, sokerit, vehnä yms. Itsellä paheena tupakki ja alkoholiakin tulee otettua ja kyllähän iho siihen reagoi vaan paheensa kullakin. Ja pitää muistaa että myös stressi vaikuttaa asiaan joten jatkuva kieltäyminenkään kaikesta ei ole hyvästä. "The Golden middle road...".

Hyvää kevään jatkoa ja toivotaan että aurinko paistaa!

- HH -

maria kirjoitti...

kiitos kommentista! on aina kiva kuulla muidenkin mietteitä!

niin se tylsä, kultainen keskitie olisi kai se, jota pitkin kannattaisi tallustella! aina vain hairahdan siltä jonnekin puskiin.

en ole daivobetia tai daivonexia kumpaakaan kokeillut, mutta luulen, että pian haluan kokeilla. eloconilla ainakaan ei tunnu enää olevan tehoa. eikä kesä ja aurinkokaan taida tulla tarpeeksi nopeasti ja käsissä ja pohkeissa läiskät jatkaa kasvamistaan. ärsyttää!

Toivottavasti valohoito toimii myös sinulla! Mulle se oli suuri pelastus. Pitkän aikaa hoito kesti, mutta on sen vaikutuskin kestänyt melko pitkään, vaikka hoitajat silloin varoitteli että läiskät saattaa tulla takaisin nopeastikin. en kyllä uskonut siihen silloin, olin vain niin iloinen kun paranemisen näki joka päivä!

Sokeri on huomattavasti pahin mulle. Onneksi viimeisin karkkilakko on pitänyt aika hyvin!

Hyvää kevään jatkoa sulle myös!

Anonyymi kirjoitti...

Ps: Muista aina että sinä se olet oman psorisi paras asiantuntija. Lääkärit ei välttämättä osaa asennoitua asiaa siten miten kokonaisvaltaisesti pitäisi yksittäiseen sairauteen suhtautua.

Nyt aurinko paistaa! "Musta aurinko nousee...". Siis minusta ;)

- HH -