tiistai 10. joulukuuta 2013

Ajatuksia valohoidosta

Eilen siis alkoi taas valohoito. Ja nyt maanantait, keskiviikot ja perjantait ovat taas jollain tapaa erikoisia ja samalla hieman väsyttäviä. Käyn Koskikeskuksen Koskiklinikalla ottamassa valohoitoa ja sitä annetaan noina päivinä. Alkuun annokset ovat hyvin lyhyitä, muutamia sekunteja ja sitten vähitellen sekunnit muuttuvat minuuteiksi.

Valohoidosta tulee ainakin minun iholle tietty tuoksu, haju. Koska ymmärtääkseni valohoito kuivattaa ihoa, hoidon jälkeen ihoa pitää rasvata. En tiedä tuleeko haju valon ja rasvan yhdistämisestä, vai vain pelkästä valosta. En erityisemmin pidä siitä hajusta. Se on sairaalan haju. Ei se ole kovin paha tai ällöttävä, mutta ei se tuoksu hyvällekään. 
Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

Usein hoito on minulla aamulla, työvuorojeni ja helppouden takia. Valohoitoon pitää mennä puhtaalla iholla, ilman tuoksuja, deodorantteja tai mitään muutakaan. Nousen siis aamulla, käyn suihkussa, puen puhtaat vaatteet ja kävelen hoitoon. Joskus en edes syö mitään, koska asun niin lähellä (eri paikassa kuin viimeksi, ja tällä kertaa vielä lähempänä). Joskus sitten tulen nälkäisenä kotiin syömään, nukkumaan lisää tai syön aamiaista jossain kahvilassa. 
Ja kahviloissa syötyjen aamiaisten takia valohoitopäivät ovat hieman erityisiä minulle. Pidän niistä aamuista paljon, kun olen syömässä aamiaista kahvilassa. En tee sitä kovin usein muulloin kuin valohoitoaamuina.

En ikinä ole käynyt solariumissa, enkä ennen pitänyt ollenkaan auringonottamisesta, joten en ole välittänyt ikinä ruskettumisesta. Mutta onhan tasaisesti ruskettunut iho paljon kauniimpi kuin rusketusraitainen tai hyvin vaalea.
Ja tänä vuonna saan valohoidossa kaupanpäälle mahtavan rusketuksen.. jouluksi!

Olisi mukava kuulla muidenkin ajatuksia valohoidosta!
Auttaako valohoito teitä? Miten monta kertaa hoitojakso teillä kestää? Oletteko käyneet monta hoitojaksoa elämänne aikana?

Ei kommentteja: