keskiviikko 13. elokuuta 2008

blaaaaah

Näyttää siltä että ihoni on vapaa psorista. Sitä on enää niin vähän ja niin ohuena pintana ettei sitä enää edes huomaa jos ei tiedä siitä. Tunnen silti ärsytystä, väsymystä, ja vihaa, varsinkin sitä lääkäriä kohtaan, jolta ensimmäisen kerran noin puoli vuotta sitten kysyin valohoidosta ja hän vastasi: "ei sillä kyllä kovin paljon ole apua saatu." ja paskat.
Olen niin väsynyt! Ja ensi vuonna pitäisi jaksaa tehdä koulussa lopputyö ja muutenkin keskittyä kunnolla opiskeluihin.
Jollain keskustelupalstalla joku joskus kirjoitti jotenkin niin että mitä väliä sillä lähteekö psori iholta, koska se kuitenkin tulee takaisin mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Ja ajattelin että sitähän siinä kannattaakin päällimmäisenä ajatella ja että eikö silloin vain olisi onnellinen jos iho olisi terve. Nyt kun se on poissa, totta kai pelkään että se tulee takaisin. Tarkastan vieläkin joka aamu miltä kädet näyttävät, aivan kuin silloinkin kun tarkastin ovatko ne pisteet jo poistuneet. Toissapäivänä huomasin vasemmassa kädessä nuppineulanpään kokoisen kuivan kohdan ja ajattelin heti että siinä se nyt taas on. Eihän siitä kuitenkaan lopullisesti eroon pääse.
Aion hakea ilmastohoitomatkalle jos ne palaavat. Onko kukaan ollut? Onkohan niille vaikea päästä?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Sulla on muute tosi hieno ja asiallinen Blogi... Lämmitti lukea juttujasi.

Ilmastohoidosta... Itse olen kaksi kertaa ollut ilmastohoidossa vuosina 2004 ja 2005. Kyseessä oli tuolloin Psoriasisliiton järjestämä nuorten ilmastohoito joka kesti 2 viikkoa. Sinullekkin suosittelisin juuri tuota nuorten matkaa. Hauskaa siellä on joka kerta ollut mitä olen "huhuja" kuullut...

Ilmastohoitoon on mahdollisuudet päästä jos on selvät oireita, iho ei pala herkästi ja ei ole muita rajoittavia tekijöitä (rajoitukset selviää hakemuksesta). Toki hakijamäärät on vuosi vuodelta kasvanut, mutta ensikertalaisella on hyvät mahdollisuudet...

Muuten jos kiinnostaa niin Face Bookissa on nuorille psoriaatikoille oma ryhmä:

http://www.facebook.com/group.php?gid=21851137382

Samoin meille psoriaatikoille on tapahtumia jotka löytyy tuolta tai sitten Nupson sivuilta www.nupso.fi niin ja siellä tapaa myös muita "kohtalotovereita".

Samaten jos mainostetaan niin ensimmäinen tapahtuma juuri naisille olisi tulossa syyskuussa. -nuorten naisten "hemmottelu"viikonloppu...

Niin jos haluat lisätietoja niin laita vaikka meili kulkemaan, koitan vastailla parhaani mukaan...

mika.loikkanen(ÄT)nupso.fi

Terveisin

Mixu
Nupso PJ

Anonyymi kirjoitti...

Hei, luin kaikki kirjoituksesi ja nuo ruokavaliojutut olivat mielenkiintoisia. Itselläni puhkesi psori yli 20 vuotta sitten nuorena aikuisena ja sen jälkeen olen ollut vain kaksi kertaa täysin oireeton. Molemmat kerrat ilmastohoitojen jälkeen. Suosittelen siis lämpimästi ilmastohoitoon hakemista! En tiedä kuinka helppo tai vaikea nuorten matkoille on päästä, itse olin aikuisten kolmen viikon matkoilla vuosina 2000 ja 2002. Ensimmäiseen pääsin helposti, toiseenkin pääsin kun yksi osallistuja peruutti. Ihoni oli täysin oireeton yli puoli vuotta molemmilla kerroilla ja pikkuhiljaa läntit alkoivat tulla takaisin, kun laiskistuin rasvaamisessa. Jos olisin rasvannut useammin, niin uskon, että ihonikin olisi pysynyt hyvänä pidempään.
Nyt on aikeissani hakea lähete valohoitoon, Tampereen Ihopiste onkin muuttanut siitä kun viimeksi olin siellä.

Hyvää jatkoa sinulle ja ihollesi!

Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut jonkin aikaa kirjoituksiasi ja kommentoida vähän. Olen itse psoriaatikko ja tautihistoriaa lähes 40 vuotta.Nykyään noudatan löyhästi Paganon ohjeita, mutta en syö valkoista sokeria, en perunaa ja tomaattia. Sokerista olen tosi tarkka se on minulle pahin. Aloittaessani dieetin olin tosi rupinen, nyt muutama pieni läiskä.Aikaa on kyllä kulunut mutta suunta on oikea.Jatka sitkeästi.