perjantai 20. kesäkuuta 2008

ei

lääkärissä keskiviikkona. maanantaina valohoitoon. kortisonia siihen asti. daivonexia valohoidon aikana. otan vastaan kokemuksia valohoidosta: miten pian se auttaa, (auttaakohan se edes kaikilla..) jääkö ihoon vaaleita/tummia kohtia, ovatko läiskät pysyneet poissa jne.

mieli maassa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olin 17 kertaa valohoidossa.. koko kroppa täynnä pilkkuja. kaikki lähti ja "arpiakaan" ei enää huomaa (tarkoitan ihoa missä psori oli, ne on yleensä vaaleampia kun muu iho) :) suosittelen, omasta opiskelustani ei tulis mitään jos pitäisi miettiä koko ajan mitä syö ja mitä rasvaa laitan. Päänahkaan liuosta ja valoa 2 kk vuodessa ja elän kun muutkin. Jos psoria alkaa näkyä painelen etelään jos valohoito kiintiö on vuodelta täynnä. Näin ei ole kyllä käynyt vielä koskaan. Eli syksyllä olen 17 kertaa ja keväällä psori tulee yleensä takaisin koska sairastun johonkin pirun flunssaan ja sit vielä 17 kertaa lisää ja kesä mekossa ja t-paidassa alkakoon :)

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi, kuulostaa hyvältä..voi kun tuo toteutuisi omalla kohdallanikin. minulla ei ole varaa etelänmatkoihin, mutta eikös se valohoito ole jotain 9e/kerta...pitääkö sinne olla lähete vai voiko kuka tahansa mennä sinne? oma psorini on ongelmana mitätön verrattuna teihin joilla se on näkyvillä ruumiinalueilla. Itselläni sitä on vain päänahassa. Mutta itseäni se häiritsee niin paljon, etten voi elää hetkeäkään miettimättä sitä. Koska olen psorin pahentumisen myötä alkanut menettämään hiuksia niin paljon, että kaljuuntuminen on kohta lähellä. Tuntuu, että on koko elämä pilalla. Pitkät, kauniit, tuuheat hiukseni ovat enää kaunis muisto vain :´(

Anonyymi kirjoitti...

täällä tampereella valohoito on n.6e/kerta ja mielestäni siihen tarvitaan lääkäriltä lähete. hyvää kesää kaikille tästä sairaudesta huolimatta!